Ohjelmistossa nyt!

Entinen rauha ja rakkaus

Entinen rauha ja rakkaus on nostalginen hetki täynnä tunteita ja sydämellisiä jännitteitä aiheen vakavuutta sivuuttamatta. (Jorma Pollari, KSML 26.3.-24)”

 

 

Teatteriesityksessä seurataan nuoren Elsan elämää jatkosodan vuosina 1943-44. Näytelmän inspiraationa ja perustana ovat kirjeet, jotka löytyivät yllättäin kotitalon vintiltä. Keskisuomalainen äitini oli käynyt vilkasta kirjeenvaihtoa sotavuosina tuntemattomien sotilaiden ja evakkoystävättärensä kanssa. Kirjeet paljastavat sota-ajan epävarmuuden ja ihmisten toiveen tarttua olemassa oleviin hetkiin. Vaikeat olosuhteet eivät lopeta unelmointia – päin vastoin, katse suunnataan tulevaan. Kirjeiden välityksellä haetaan tukea ja turvaa, ja pyritään säilyttämään rauhantila edes mielikuvien tasolla. Kaaoksen keskellä tuntematon Lauri kirjoittaa: ”Kirje se on sotilaan paras lahja.” Kuolemasta ei mielellään puhuta – kaikki janoavat vain rauhaa ja rakkautta.

 

 

…toteutus Ilona Willebrandtin dramatisoimana ja ohjaamana on kerrassaan mukaansatempaava, koskettava, humoristinen, vivahteikas ja tunnelmallinen. (Jorma Pollari, KSML, 26.3.-24)”

 

 

Kirjoitus ja ohjaus: Ilona Willebrandt

Lavalla: Ilona Willebrandt ja Paavo Kärkkäinen

Ääninäyttelijät:

Teatteri E4:n Antti Lattu, Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijät: Asko Vaarala, Jussi-Petteri Peräinen, Markus Virtanen, Miika Laakso ja Puskakollektiivin Wilma Mäkinen

Äänitykset ja tehosteet:

Tehostemestari Mika Filpus

Lavastus, puvut, äänet, valot:

Willebrandt-Kärkkäinen

Esityksen kesto: 1 h 10 min

Sotilaskuva: SA-arkisto

 

Pöytäteatterisatuja

Pöytäteatterisatuja -esitys sisältää kolme satua, joiden hahmot on koottu Maija Baricin ja Camilla Mickwitzin (v. 1986) suunnittelemasta ja valmistamasta pöytäteatteripaketista.

Ensimmäinen tarina on H.C. Andersenin satuun pohjautuva seikkailu, jossa prinssi etsii todellisesta prinsessaa. Se tunnetaan myös nimellä Prinsessa ja herne. Samalla kuulet, kuinka kettu ja korppi liittyvät tarinaan. Lopuksi toteutamme yhdessä tutun kansansadun kolmesta pukista.

Luvassa oveluutta ja outoja tilanteita, vilpittömyyttä ja rakkautta – ja paljon rohkeutta!

  • Esitys ja sovitus: Ilona Willebrandt
  • Lavastus: Paavo Kärkkäinen ja Ilona Willebrandt
  • Kesto: n. 35 min
  • Ikäsuositus: yli 3 v.
  • Pystytys: 30 min
  • Purku: 20 min
  • Tilatarve: 2 m x 1,5 m
  • Esityksen hinta: 365 € + matkakulut

Työpajat ja kurssit

Tiedustele lisää...

… ja kerro, millaiselle pajalle, kurssille tai kerholle olisi tarve. Räätälöin koulutuksen sellaiseksi, että se tavoittaisi kohderyhmän mahdollisimman hyvin. Olisiko tarve nukketeatterin peruskurssille? Rakennetaanko teatterinukke? Mihin nukketeatterin lajiin tutustuttaisiin: varjoteatteriin vai käsinukkeihin? Keppinuket vai marionetit? Mietitään yhdessä vaihtoehtoja, kun tiedän enemmän esimerkiksi osallistujien iästä ja ryhmän koosta ja kokoontumispaikasta. 

Viereinen kuva on otettu Intiassa keväällä 2016, jolloin pidin muutaman päivän nukketeatteripajan Keralan Kochissa. Kuvan otti Tanya Abraham (TAOS-projektin vetäjä) ja juttu pajasta oli The Hindu -lehdessä.